Win Newsletter - Juni 2014

Diensten Follow Win on Win - linkedin Win - youtube

Gratis WiFi in Luik en Mons : we zijn vertrokken

Na een pilootfase op een emblematisch Luiks plein, is er voortaan gratis WiFi beschikbaar op een aantal strategische plaatsen van de « Cité Ardente ». De dienst werd officieel ingehuldigd op donderdag 8 mei, tijdens een voorstelling aan de pers. In Mons zal het publiek gratis kunnen surfen vanaf eind september.

WiFi op 10 belangrijke plaatsen in Luik

Men kan zich in Luik voortaan gratis inloggen op het WiFi-netwerk, op de Place Saint-Lambert, de Place du Marché et de Place Saint-Barthelémy. Eind juni zal WiFi in Luik beschikbaar zijn op 10 plaatsen waar bijzonder veel volk langskomt.

De dienst werd op donderdag 8 mei officieel ingehuldigd door Jean-Claude Marcourt, Minister van Economie, Willy Demeyer, Burgemeester van Luik, en Françoise Lejeune, Algemeen Directrice van de SPI. Als integrator van de oplossing nam Win actief deel aan deze inhuldiging.

Dit evenement was de gelegenheid om het publiek voor het eerst de dienst en de functionaliteiten ervan voor te stellen. De gebruiker logt zich eerst in op het netwerk « LIEGE_DIGITAL_CITY » met een tablet, een smartphone of een computer. Daarna krijgt hij toegang tot de portaalsite van de Stad met allerlei informatie van openbaar nut (gemeentelijke diensten, musea, restaurants, hotels...). De gebruiker moet zich dan enkel nog aanmelden door zijn naam, voornaam, emailadres en telefoonnummer te bezorgen, om zijn toegangscode te ontvangen, verbinding te maken en te surfen op het web.

Boost voor de dynamiek van Mons 2015

Win werd geselecteerd om het openbaar WiFi netwerk van de Stad Mons uit te bouwen. Het zal geïnstalleerd worden op meer dan 30 plaatsen die van belang zijn voor toerisme en cultuur, gelegen in het centrum en de rand van de stad. Na de uitbouw van het netwerk zullen 68 WiFi antennes geplaatst worden buiten en binnen bepaalde gebouwen.

Dankzij deze aansluitmogelijkheid zullen burgers en de vele honderdduizenden bezoekers die verwacht worden, toegang krijgen tot alle diensten en toepassingen die werden uitgewerkt om de dynamiek van het project Mons 2015 een duwtje in de rug te geven : Verblijsplanner, toegang tot informatie, spelletjes, collaboratieve platforms, kaartjesverkoop, themawandelingen, enz.

Win zal tevens zorgen voor de uitbouw van tijdelijke WiFi netwerken, om kortstondige evenementen te dekken die plaats zullen vinden in het kader van Mons 2015.

Meer informatie over het WiFi in Mons : het persbericht bekijken
Klanten

Nieuwe site voor PubliWin

PubliWin.be krijgt een nieuw gezicht. De Internetsite van het platform gewijd aan de Gemeentebesturen onderging een complete metamorfose. Dankzij een nieuwe maquette en een nieuwe grafische lijn worden de verschillende diensten en hun troeven op een duidelijke manier voorgesteld.

Ontdek de functionaliteiten van PubliWin

Interconnectie van sites, videobewaking, Internet, telefonie, Cloud oplossingen, geolokalisatie, beroepstoepassingen…: u krijgt op PubliWin.be de presentatie te zien van alle technologische toepassingen die ter beschikking worden gesteld aan de Gemeentebesturen. De voordelen van de WUH (WiFi urban Hotpsot) en Edu-net (Internet met hoog debiet voor scholen) diensten worden er ook uitvoerig beschreven.

Heel wat Gemeentebesturen hebben zich aangesloten bij de Community

PubliWin kent een groot succes bij de Steden en gemeenten. Vandaag opteerden zo’n 60 entiteiten voor deze gecentraliseerde communicatie-oplossing. Heel wat Gemeentebesturen laten zich verleiden door de innovatieve technologie (bv. : gratis WiFi) of door de mogelijkheid om schaaleconomieën te realiseren (bv. : gratis bellen onder gebruikers van VoIP), en blijven opteren voor de oplossing en genieten van de voordelen die ze krijgen als leden van de Community.

Aarzel niet langer en neem een kijkje op de site PubliWin.be
Beurzen-Seminars

Luik ICT Day : de impact van de ICT in kwestie

Op 28 maart vond er voor het eerst in België een internationaal forum voor Informatie- en Communicatietechnologie plaats. Win was partner van het evenement en nam deel aan het colloquium over Smart Cities.

Veel technologiefanaten waren in Luik op post en woonden een hele dag door interventies bij van een vijftigtal sprekers uit de wetenschappelijke, economische, academische, diplomatieke en politieke wereld.

Ronde tafels, workshops en plenaire zittingen volgden elkaar op in aanwezigheid van internationale specialisten, die er hun visie op de evolutie van de ICT en hun impact op de media, gezondheid, opvoeding, stedenbouw, economie, en noem maar op, uiteenzetten.

Win houdt zich bezig met veel thema’s die werden aangesneden tijdens het forum, en besliste daarom het evenement te steunen door er één van de vooraanstaande partners van te worden. Philippe Naelten, afgevaardigd bestuurder en CEO van Win, kwam tussen in het debat over de Smartcities. Hij herinnerde er onder meer aan dat het belangrijk is om technologische toepassingen beschikbaar te stellen aan de Belgische Steden en gemeenten, die aangepast zijn aan hun grootte en hun specifieke behoeften.

Bekijk 2 videofragmenten gemaakt tijdens de Luik ICT Day, gewijd aan Smart Cities en digitale scholen:

VIDEO SMART CITIES - VIDEO digitale scholen

Beleef het evenement opnieuw via Storify.

Ontdek de beelden van de dagWin nv. Rue du Fort d’Andoy, 3 - 5100 Wierde (c) Alle rechten voorbehouden, Win 2014
Ik wil uitschrikven uit uw mailinglist.